Na českém trhu je několik dodavatelé elektřiny, kteří dodávají elektřinu nejen do domácností, ale i do institucí, firem, zkrátka všude. Problém je, že pár dodavatelů může zdražit elektřinu všem bez rozdílu ze dne na den. Před dvěma lety došlo přesně k této situaci, a mnoha lidem začaly chodit nové zálohy, které byly mnohem vyšší než ty stávající. Pro spoustu rodin to byl velice nepříjemný šok, protože šlo o tak citelné zdražení, že mnozí lidé přestali používat spotřebiče, které jsou energeticky náročnější. Kdo zrovna kupoval nové spotřebiče, snažil se vybrat takové, které jsou úspornější.

solární panely

Lidé, kteří chtějí investovat do své nezávislosti a kteří chtějí dlouhodobě šetřit na elektřině, si nechávají na střechy montovat solární elektrárny. Fotovoltaická elektrárna na rodinný dům Joyce-energie je jedinou možností, jak mít levnější elektřinu. Čím víc si jí vyrobíte, tím méně jí budete muset odebrat od dodavatele, čímž také ušetříte spoustu peněz. Roční spotřeba vám může klesnout na minimum, ale je potřeba si nechat nainstalovat panely co nejdříve. Mnozí dodavatelé dokonce vykupují elektřinu vyrobenou solárními panely, takže si ještě můžete přivydělat. Čím větší spotřebu máte, tím více důvodů pro pořízení fotovoltaiky máte. Cena elektřiny je dlouhodobě vysoko, a žádný z dodavatelů vám nezaručí nízkou cenu déle než na pár měsíců. Vzhledem k tomu že spousta lidí má už i elektroauto navíc dochází k přetěžování sítě, což způsobuje stále častější výpadky.

montáž panelů

Neplaťte to všechno
Cena za solární panely sice není nejnižší, ale pořízení fotovoltaiky se rozhodně vyplatí. Už nějakou dobu si můžete zažádat o dotaci, díky které můžete získat až 160 tisíc Kč, které vám pokryjí poměrně velkou část pořizovací ceny. Cena solární elektrárny je velice individuální a rádi vám spočítáme, kolik bude stát domácí elektrárna ve vašem případě.